reede, 27. oktoober 2017

Triventy

Triventy

http://www.triventy.com/

Keskkond, mida saab kasutada testide ja tagasisideküsitluste koostamiseks. Töötab see sarnaselt Kahootile ja Quizizzele. Õpilastel tuleb mängimiseks minna aadressile triv.in ja sisestada mängu kood.

Keskkonda saab kasutada seda Google kontoga (gmail.com lõpuline e-postiaadress, kooli õpilaste e-postiaadress).

Õpetaja peab kindlasti valima Education mängutüübi ja kinnitama, et kasutab seda ainult hariduslikul eesmärgil.


Testi seadistamine
Küsimustele vastamise aja saab määrata kõikidele küsimustele ühesuguse ("Runtime setup")
"Advance settings" valiku alt saab määrata, kas edetabelit kuvatakse ja kas mängija saab peale vastamist mängu sotsiaalmeedias jagada (vaikimisi on jagamine lubatud).

"Public Quiz" valiku linnuke tähendab, et test on leitav ja kasutatav ka teistele keskkonna kasutajatele (nad saavad testist teha endale koopia ja seda siis ka muuta).

Koostöised testid
Erinevus Kahootist ja Quizizzest on see, et teste saab teha koostöös (näiteks õpilastega). Testi algataja (õpetaja) muudab testi koostöiseks (collaborative mode) ning jagab linki õpilastega.
  • Õpilased peavad küsimuste lisamiseks logima Triventy keskkonda sisse kooli e-postiaadressiga (Google konto) ja esimesel korral ka kinnitama, et nad kasutavad kontot üksnes hariduslikul eesmärgil. 
  • Üksteise küsimusi õpilased ei näe ja kustutada ei saa. 
  • Õpetajal kui testi algatajal on võimalus ebasobivad küsimused kustutada ja küsimusi muuta.

Küsimuste tüübid ja "õlekõrred"

Küsimused on valikvastustega, õige saab olla ainult 1 vastus.
Küsimustele saab lisada ka vihjeid ning õpilane saab vastates kasutada "õlekõrsi" (50/50, teiste vastajate poolt enim valitud variant, vihje nägemine). Ühe mängu jooksul saab ühte õlekõrt kasutada ainult 1 kord.

Lisaks on võimalik teha ka nö tagasisideküsitlusi (linnuke valiku "Survey question" ette), sellisel juhul on kõik vastused õiged ning hiljem on vastusevariandid eristatavad valikute hulga järgi.

Testide koostamise videojuhend (autor: Urve Jõgi)

Mängimise videojuhend (autor: Urve Jõgi)



Koostöiste testide loomise juhend