reede, 26. detsember 2014

Joonistamiskeskkonnad

Allpool kaks keskkonda, mis sobivad arvutijoonistuste tegemiseks. Mõlema eeliseks on see, et joonistamiseks ja pildi hilisemaks salvestamiseks ei pea tegema kasutajakontot. Muidugi kui keskkond nö "kokku jookseb" või internetiühendus katkeb, siis olete ka joonistusest ilma (aga sama võib juhtuda ka arvutisse installeeritud tarkvara puhul, kui unustate pildi salvestada).

Sketch.io

https://sketch.io/sketchpad/

Üks väga vahva keskkond, kus saab joonistada ning lisaks kasutada ka erinevaid objekte, värvi- ja mustrilahendusi.
  • Kasutajaks registreerimist ei vaja.
  • Valmis pilti saab salvestada png, jpg, pdf ja zip formaati ning oma arvutisse salvestada. 
  • Lisaks saab pilti jagada Google Drive, Facebooki, Pinterest jms kontodele laadides.
Joonistamisvahenditest saab kasutada pliiatsit, pintslit, sulepead (kalligraafiline tekst), "templeid" (näiteks pildil liblikad, lehed ja lilled), lisada objekte (pildil lehm ja puud) ning joonistada konkreetseid kujundeid (pildile maja ja päike).
Kõikide joonistamisvahendite puhul saab valida värvi või kujundi täidetust näiteks mustri (pattern) või üleminekuga (gradient). Lisaks saab joonte puhul muuta suurust ning määrata suuruse vahemiku, mille piires joone läbimõõt muutub.


Joonistamisvõimalused:
Menüü. 
New ... avab uue dokumendi. Valikus on võimalused kasutada läbipaistvat tausta (transparent). Suuruse valikus on olemas konkreetsed mõõdud (näiteks Facebooki jaoks), aga Custom valik lubab pildi mõõdud (pikslites) ise seada.
Open ... lubab pildi arvutist joonistuskeskkonda üles laadida. Pilt jääb eraldi kihile ning seda saab kasutada näiteks osana muust pildist (suurendada, vähendada, pöörata).


Kihiline pilditöötlus ja "history".
Keskkond salvestab joonistused eraldi kihtidele, neid kihte saab kihtide paneelis lihtsalt ümber järjestada (tuua esiplaanile või viia tahapoole) ja kustutada (klõps kihil ja klaviatuurilt nupp "Delete").
History nupu alt on võimalus viimaseid tegevusi nö tagasi võtta ehk kui midagi nässu läheb, siis saab uuesti alustada viimaselt sobivalt variandilt.

Sketchpad - Online Paint
http://mudcu.be/sketchpad/

Veidike lihtsam keskkond, kui eelmine, aga samuti ei ole joonistamiseks vaja kasutajakonto loomine.
Olemas on "ajalugu" ehk siis saab tehtud samme tagasi võtta. Ei ole kihte ning juba joonistatud objekte ei saa selekteerida ega muuta.
Valmis pildi saab salvestada png-formaadis.
 Salvestamisel kuvatakse pilt ja see tuleb pildina arvutisse salvestada (klõps parema hiireklahviga ning avanenud rippmenüüst valida pildi salvestamine).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar