reede, 29. november 2013

Pdf dokumendi konvertimine "wordi"-failiks (veebikeskkonnas)

Pdf failiformaat on reeglina mõeldud lugemiseks. Vahel on aga vaja pdf faili muuta tagasi tekstidokumendiks, et viimast oleks võimalik muuta.

Veebipõhiseid keskkondi on mitmeid, järgnevalt neist mõne lühitutvustus ja kasutusjuhend

PDF Online

Ei vaja sisselogimist
Konverdib kuni 1 Mb suuruseid pdf faile

http://www.pdfonline.com/pdf-to-word-converter/

PDF faili konvertimiseks tuleb valida link "PDF to Word Online" (teise lingi abil saab teha vastupidist, word'i failist pdf-faili!) ja klõpsata nuppu "Upload a File to Convert".
 Järgmisena avaneb aken, kus on kaks valikut. Ülemine "Make my document public" annab peale dokumendi konvertimist lingi (selle saab ka meilile saata), mida saab ka teistega jagada.
Kui sooviks on faili ainult ise kasutada, siis tuleks valida "Do not make my document public".
  
Peale dokumendi edukat konvertimist saab selle endale arvutisse salvestada, kui klõpsata linki "Download" ja valida hüpikaknast "Download Word file".
Pdf failist saadud Wordi dokumendis ei pruugi küll kõik tabelid, kirjastiilid jms samaks jääda ja kõiki pdf faile (see oleneb sellest, millise programmiga fail on tehtud) ei saa kahjuks ka konvertida. Kuid proovimist tasub see keskkond igal juhul

NB! Samas keskkonnas saab ka MS Word'i, Exceli või Powerpointi failist pdf faili teha.  
Seda on hea teada neil, kel on veel arvutis vana versioon MS Officest (2003 ja madalam). Uuematel MS Office versioonidel on olemas ka pdf-iks salvestamise võimalus.

Kõik toimub samamoodi, kui pdf faili konvertimisel wordiks, ainult et alguses tuleb valida teine "sakk" - "WORD to pdf Online".

Mõned tähelepanekud:
  • Konverditavate failide prindieelvaade tuleb paika panna! Kui paber on "landscape" paigutusega, siis tehakse selline ka pdf fail! Kui see on määramata, siis üleslaadimise paberi asetust enam kuidagi määrata ei saa.
  • Powerpointi slaidid paigutati kenasti keskele, iga slaid eraldi lehel.