esmaspäev, 16. juuni 2014

Doodle

Doodle keskkond: http://doodle.com/ võimaldab kiiresti ja lihtsalt (ja ka ilma kasutajakontot loomata) valmis teha registreerimisvormi üritustele või ka näiteks arenguvestlustele.


Edasi tuleb täita välja selle kohta, mis küsitlusega on tegu. NB! Sisestatud meiliaadress peab kindlasti olema selline, kuhu saab ka kirju saata ja millele tulnud kirju saate lugeda!

Järgmiseks tuleb sisestada ürituse toimumise kuupäevad ja ajad (selleks on Calendar vaade). Juhul kui tahate kõik ise kirjutada, siis tuleks valida "Free text". Calendar valikus määratud kuupäevad ja ajad kuvatakse vastajale inglise keelsetena, Free text valikus saab aga kõik eesti keeles sisestada (miinuseks on see, et kogu kuvatav tekst tuleb ise kirjutada, kalendris klõpsamisega valikuid nagu Calendar vaates siin teha ei saa).

Kui kuupäevad ja ajad on sisestatud ning muid tingimusi vormile ei ole, siis võib klõpsata järgmises aknas valiku "Basic Poll" all oleval nupul "Next".
Lisatingimuste määramiseks tuleb klõpsata kirja "Settings" taga olevat noolekest.
NB! Registreerimiste arvu piiramise puhul tuleb kindlast sisestada ka number, kui palju saab registreeruda. Vaikimisi on selleks numbriks 1.

Kui kõik vajalikult muudatused on tehtud, siis klõpsa nupul "Finish".

Siit saad lingi, mida saab kirjaga laiali saata (kirja teksti saab ise kirjutada, Doodle keskkonnast saatmisel saadab keskkond ilma teiepoolsete kommentaarideta lingi nendele aadressidele, mille sisestasite).

Administreerimislink saadetakse teile sellele meilile, mille registreerimisvormi andmete esimesel lehel sisestasite. 
Kasutajakonto loomisel pääsete administreerima ja näete kõiki selle konto all tehtud registreerimisvorme ja küsitlusi.